Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Nieuws

EuroParcs en Waterland Private Equity slaan handen ineen

APELDOORN- Het familiebedrijf EuroParcs maakt de stap naar de absolute top in de branche van vakantieparken en vakantiewoningen. De onderneming van de familie Vos slaat de handen ineen met de Bussumse investeringsmaatschappij Waterland. Een mooie stap die EuroParcs de slagkracht geeft om de ambities waar te maken die de bedrijfsnaam al etaleert. ,,Onze resorts behoren tot het topsegment maar we willen onze marktpositie nog verder versterken”, aldus directeuren Wim en Wouter Vos van EuroParcs. ,,Om die stap te kunnen zetten heb je, om in voetbaltermen te spreken, een krachtige hoofdsponsor nodig. Dankzij Waterland bereiken we niet alleen de top van de eredivisie in onze branche maar wordt onze ‘selectie’ in de breedte ook zodanig versterkt dat we op termijn Europa in kunnen. In eerste instantie als zeg maar deelnemer van de Europa League maar ons doel is als EuroParcs zijnde een vaste deelnemer aan de Champions League te worden in ons vak.”

Camping de Roos: De Parel van het Overijsselse Vechtdal is verkocht!

Op werkelijk een fenomenale locatie, is verkocht één van de oudste campings van Nederland waar natuur, rust en ruimte centraal staan. Gelegen aan de Overijsselse Vecht in een goed bewaard gebleven rivierduinlandschap met karakteristieke oude eiken, slee- en meidoorns, en een zijarm van de vecht. Huttopia is de trotste nieuwe eigenaar van dit objet. Wij feliciteren partijen!

Taxeren is ook communiceren

Het artikel wat wij schreven voor de recreatievakkrant. Leest u mee? 

Veranderingen in de markt

Het artikel wat wij schreven voor de recreatievakkrant. Leest u mee? 

De markt is grofweg in drieën te delen 

Het artikel wat wij schreven voor de recreatievakkrant. Leest u mee? 

Wij verkopen geen emotie! Of toch? 

Het artikel wat wij schreven voor de nieuwsbrief van Recron in september 2018. Leest u mee? 

Zelf meefinancieren! 

Het artikel wat wij schreven voor de nieuwsbrief van Recron in augustus 2018. Leest u mee? 

Zo maar een tip! 

Het artikel wat wij schreven voor de nieuwsbrief van Recron in juni 2018. Leest u mee? 

 

 

Van de Loosdrecht RBM in het 'vak nieuws' van de Recreactie! 

In uitgave 3, Mei 2018, vroeg Recron ons iets vertellen over 'De voordelen van een open bedrijfsverkoop'.

U kunt het arikel lezen op pagina 35 van het magazine maar natuurlijk ook op onze website! 

Column 3 Rekreavakkrant 2018: Op de koffie bij de buurman!

 

In deze column leest u een waargebeurd verhaal waarin een campingbedrijf aan de buurman verkocht is: ‘Het is nu mogelijk niet aan de orde, maar als jullie verkoopplannen krijgen dan heb ik wellicht wel interesse’.

Column 2 Rekreavakkrant 2018: Grondwaarde

 

Regelmatig krijgen wij in onze praktijk de vraag of wij kunnen aangeven wat de grondwaarde is voor recreatiegronden. 

Column 1 Rekreavakkrant 2018: Energielabel en duurzaamheid

 

Tijdens een onlangs gehouden lezing op een bijeenkomst van netwerk ondernemers spraken wij over het belang van investeringen in verduurzaming.

Van de Loosdrecht RBM bemiddeld succesvol tussen EuroParcs en Oostappen!

De broers Wim en Wouter Vos van het Familiebedrijf Europarcs hebben twee van de twaalf Oostappen Groep van de Familie Gilles gekocht. Europarcs voegt hiermee Riviera Beach bij Biddinghuizen en Zilverstrand nabij het Belgische Mol toe aan haar portefeuille van inmiddels dertien resorts in Nederland heeft en één op Bonaire.

 

Recreatievakbeurs

Wij zijn ook aanwezig op de Rcreatievakbeurs op 28, 29, 30 november. 

Vanwege het grote succes zullen wij ook in 2018 weer aanwezig zijn. De beurs zal dit jaar plaatsvinden van 27-29 november in Hardenberg!  

Column 8 Rekreavakkrant 2017: Ook wij treden uit de anonimiteit

In onze laatste publicaties hebben wij ingezoomd op de voordelen van een openbare verkoop. Dus door dit niet in besloten kring te doen maar opener naar buiten te treden. De reacties hierop zijn overweldigend geweest.

Column 3 RekreaVakkrant 2017: Bedrijfswoning

Het gebruik van de beheerderswoning of bedrijfswoning kan in meerdere opzichten leiden tot verwarring. Zo blijkt ook uit de volgende casus die in de praktijk met regelmaat voorkomt in uiteenlopende varianten. Om te komen tot de verkoop van de camping is met de eigenaar afgesproken dat ..

Column 1/2 RekreaVakkrant 2017: Uw jaarrekening snel op orde

Allereerst willen wij beginnen om u een glorieus nieuw jaar te wensen. Wij wensen u een mooi jaar, in een goede gezondheid, met allen die u dierbaar zijn en tevens een spetterend resultaat voor uw onderneming!

Column 9 RekreaVakkrant 2016: De balans opmaken

Het is een goed gebruik om aan het eind van het jaar de balans op te maken. Wij denken hierbij niet aan de boekhoudkundige term maar aan de meer spreekwoordelijke term. Hoe hebben wij het afgelopen jaar de markt ervaren? En wat zijn de trends die wij hebben kunnen waarnemen. Als eerste ...

Column 8 RekreaVakkrant 2016: Geen opvolging

Een veel voorkomende reden voor verkoop kan zijn dat er geen opvolging is voor het bedrijf. Kinderen hebben een andere studierichting gekozen, hebben een andere baan, of hebben jaren meegekeken in de keuken van uw bedrijf en besluiten bewust een andere weg te kiezen. En omdat mensen verschillend ...

Column 7 RekreaVakkrant 2016: Er is veel veranderd in 25 jaar tijd

Wanneer je een mijlpaal bereikt zoals Adri Mijnheer met zijn 25 jarig jubileum als makelaar/taxateur, waarvoor hij zijn makelaar stafje van de NVM kreeg uitgereikt, ga je automatisch terug blikken wat er veranderd is in de loop der jaren.

Van de Loosdrecht RBM in het HISWA Magazine: Taxatie vaststelling grondwaarde

Exploitanten van jachthavens leggen ons nogal eens het taxatievraagstuk voor waarde vaststelling van de grond voor. Dit bijvoorbeeld vanwege herziening van de canon of vestiging van een erfpachtrecht. 

Column 6 RekreaVakkrant 2016: Gratis en korting

De vakanties in Nederland zijn zo goed als voorbij bij het schrijven van deze column en Nederland zit momenteel midden in een hittegolf! Óf het regent en het is koud óf het is 34 graden.

Stafje voor 25 jaar Makelaarschap

Op vrijdag 16 september 2016 heeft onze makelaar Adri Mijnheer het makelaarsstafje uitgereikt gekregen! Op 18 september 1991 is hij bij de rechtbank beëdigd. Een goede reden om hem te verrassen met dit bijzondere jubileum.

Column 5 RekreaVakkrant 2016: Wij verkopen geen emotie! Of toch?

Bij de verkoop van een recreatiebedrijf komt het nodige kijken. Afgezien van het feit dat de kandidaat koper vanuit een verkoop brochure een beeld moet kunnen krijgen van hetgeen wordt aangeboden is er een hoeveelheid informatie die niet direct inzichtelijk wordt. Dat kan ook niet, een ...

Column 4 RekreaVakkrant 2016: Locatie bepaald rendement, rendement bepaald de prijs

Regelmatig krijgen wij weer ontwikkelingslocaties aangeboden waarbij aanbieders soms jaren in procedure met gemeente zijn verwikkeld over de planologische ontwikkeling.

Uw seizoen maar ook ons seizoen begint weer!!

De lente begint en wij zien dat iedereen zijn recreatiepark of accommodatie weer op orde heeft voor een nieuw en uitdagend seizoen. Aanpassingen of vernieuwingen zijn gerealiseerd en de consument kan weer uitkijken naar een nieuwe beleving.

De markt voor Sauna en Wellness is in beweging

Nederland is nog een onderontwikkelde markt die open staat voor voldoende groei. Meer Wellness bezoekers verleiden is de uitdaging, waarbij omvang expertise en een goede propositie sleutelwoorden zijn.

Nieuwe investeerders in dagrecreatie

Een onderdeel van dagrecreatie zijn de dagbestedingsattracties die kunnen variëren van pretpark tot dierentuin. Maar ook valt te denken aan schaatsbanen of specifieke outdoor activiteiten in de breedste zin van het woord.

Column 3 RekreaVakkrant 2016: Synergie voordeel door uitbreiding

Het zal u niet onbekend voorkomen dat het bedrijfsresultaat van uw onderneming vaak onder druk staat door oplopende kosten. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben. Een veel komende oorzaak in het midden en klein bedrijf is die van kleinschaligheid. U zit aan het plafond met uw omzet maar de ...

Column 2 RekreaVakkrant 2016: Uitponden

Tot de crisis in 2008 werden veel kampeerterreinen verkocht aan projectontwikkelaars in de recreatie. Oneerbiedig gezegd was dit ook het afvoerputje voor bedrijven die niet in staat waren gebleken met hun tijd mee te gaan en noodzakelijke investeringen bleven achterwege. Zodoende konden veel ...